Den sista migrationen

229.00 kr

Seller : Xtakes Sverige

Den sista migrationen

Katalogtext

Den sista migrationen är en hjärtskärande vacker kärleksförklaring till djuren och naturen. Men det är också en spännande och tidlös historia om vad vi är beredda att göra för de vi älskar.

Saga

Den hyllade australiska bästsäljaren!

Franny Stone har tillbringat hela livet vid havet, driven av kärleken till fåglarna som svävar ovanför. Men när klimatförändringarna medför att alla vilda djur börjar dö ut i fruktansvärd hastighet börjar även hennes älskade fåglar att försvinna.

På Grönland hittar hon den sista flocken silvertärnor, som migrerar längre än något annat djur, och hon bestämmer sig för att följa dem till deras slutmål på Antarktis. Hon lyckas komma ombord på Saghani, en av världens sista fiskebåtar, och tillsammans ger de sig ut på en farofylld färd över havet.

Men Franny bär på ett mörkt förflutet. Ett förflutet kantat av förluster fram till den fruktansvärda incident som tvingade henne till denna sista migration. Medan Saghani följer silvertärnorna i skyn avslöjas Frannys hemligheter bit för bit och hon inser att det hon har försökt fly ifrån under hela sitt liv slutligen har hunnit ikapp henne.

Den sista migrationen är en hjärtskärande vacker kärleksförklaring till djuren och naturen. Men det är också en spännande och tidlös historia om vad vi är beredda att göra för de vi älskar. En bok för alla som gillade Där kräftorna sjunger och Säg inget om Lydia.  

“Den sista migrationen är en stark och skickligt skriven roman som stannar kvar hos en långt efter att resan är över.”
New York Times Book Review

“Här och var skymtar skärvor av Frannys hemlighetsfulla förflutna och skapar stigande spänning kring den fasansfulla händelse som tvingat henne på ständig flykt. Den sista migrationen skildrar en fascinerande miljö med spänning, empati och försoning.”
Gunilla Bergdahl, BTJ

Artikelnr: 9789187879890 Kategori: Tagg:

Beskrivning

  • Författare: Charlotte McConaghy
  • Formgivare: Elina Grandin
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789187879890
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 346
  • Utgivningsdatum: 2020-12-28
  • Översättare: Carina Jansson
  • Förlag: Southside Stories

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Endast inloggade kunder som köpt den här produkten får lämna en recension.