Hemligstämplat : Svensk underrättelsetjänst från Erlander till Bildt

349.00 kr

Seller : Xtakes Sverige

Hemligstämplat : Svensk underrättelsetjänst från Erlander till Bildt

Alla de svenska hemligheterna från det kalla kriget. Boken bygger på tidigare hemligstämplade dokument och mycket berättas för första gången. Vad var det egentligen som hände under det kalla kriget och åren därefter? Vad gjorde landets politiska ledning, öppet och i hemlighet?

– Hur gick det egentligen till när spionen Stig Wennerström avslöjades, greps och dömdes? Och varför hemlighölls detta?

– Hur såg sovjetiska KGB på den svenska underrättelsetjänsten?

– Hur såg den sovjetiska krigsplanläggningen ut gentemot Sverige? Och vad var det som gjorde att Sovjet betraktade Sverige som ett hot?

– Vad hände när FRA avlyssnade nedräkningen till kärnvapenkriget, tio mil från Gotlands kust – verkligheten bakom Jakten på Röd oktober?

– Vad innebar 1970-talets vänstervåg ur underrättelsetjänstens perspektiv? Vem stod till slut på vems sida? Under Vietnamkriget? Avseende Kuba och de Sovjetstödda befrielserörelserna i Latinamerika och södra Afrika?

– Vilken roll spelade den svenska underrättelsetjänsten för Baltikums frihetskamp under det kalla krigets kaotiska slut?

– Hur var det egentligen med den främmande undervattensverksamheten under 1980-talet? Och varför avstod Sverige från att köpa sovjetiska miniubåtar när vi på 1990-talet hade den möjligheten?

Författaren Michael Fredholm, med en unikt bred och mångårig erfarenhet av den samlade svenska underrättelsetjänsten, öppnar nu dörrarna till en sluten värld.

 

Artikelnr: 9789173291569 Kategori: Tagg:

Beskrivning

  • Författare: Michael Fredholm
  • Format: Inbunden
  • ISBN: 9789173291569
  • Språk: Svenska
  • Antal sidor: 415
  • Utgivningsdatum: 2020-12-02
  • Förlag: Medströms Bokförlag

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Endast inloggade kunder som köpt den här produkten får lämna en recension.