Vanliga Frågor

Om Xtakes Marketplace

Xtakes Marketplace är det system som Xtakes-partners använder för att visa sina egna produkter på xtakes.se (och alla xtakes underdomäner). Detta syns tillsammans med de produkter som säljs direkt av Xtakes. Kunderna kan samtidigt beställa både Xtakes-produkter och produkter från erbjudanden från alla Xtakes-partner.

Alla partners som ingår i Marketplace-systemet har valts noggrant och utvärderas och övervakas ständigt så att vi kan säkerställa de kvalitetsstandarder som kunderna förväntar sig. 

Varje produkt på Xtakes.se (och alla underdomäner) har en av dessa etiketter:
1. Produkten säljs och levereras av Xtakes: Produkten säljs direkt av företaget som äger Xtakes, X Solutions HB, och åtföljs av de tjänster som utvecklats av Xtakes.
2. Produkten säljs och levereras av Xtakes-partners eller ett oberoende företag som är kvalificerat i Xtakes Marketplace-systemet efter att Xtakes har analyserat kvaliteten på de tjänster och produkter som Xtakes-partners erbjuder. När du beställer en sådan produkt skickar vi din beställning till vår partner och partnern kommer att leverera den till dig tillsammans med alla juridiska dokument.

Handelsvillkor, leveransavgifter, returpolicy och avgifter samt produktgarantier kan vara olika för varje partner; dessa visas på sidan dedikerad till Xtakes-partnern. De är inte heller de som följer med produkter som säljs direkt av Xtakes. Vi tar hand om hela shoppingupplevelsen, från att tipsa om produkter till köp och leverans, inklusive retur om det skulle behövas. 

Du känner alltid till statusen för dina beställningar med ett Xtakes-konto.

Du reducerar tidsåtgången varenda gång du beställer. 

Du har permanent tillgång till din orderhistorik och du har ett register över inköp som gjorts på Xtakes.

Du kan skapa särskilda listor med de produkter  du vill köpa.

Du är alltid uppdaterad med de senaste kampanjerna och du får skräddarsydda erbjudanden.

Du kan lämna kommentarer och omdömen om de köpta produkterna som du har beställt. 

Xtakes Marketplace – systemet är tillgängligt för alla detaljhandlare som kan erbjuda ett konsekvent sortiment av produkter från minst en detaljhandelskategori, har erfarenhet och resurser för att snabbt leverera kundorder och tillhandahålla kundservice. De måste ha kapacitet att täcka hela Sveriges territorium, dock gäller detta inte mat och dryck för tillfället för Malmö, Lund och Vellinge kommun. 

Om du vill bli partner i Xtakes Marketplace-plattformen, registrera dig som säljare och se mer här. Efter att ha utvärderat och validerat profilen, och så snart försäljningen av dina produkter på Xtakes Marketplace är möjlig, dvs godkänd, kommer vi att kontakta dig för att sammanställa detaljerna om samarbetet. 

Att handla på Xtakes

För att kunna beställa produkter som säljs av Xtakes och Xtakes Marketplace-partners är det rekommenderat att skapa ett kundkonto.

Beställningsprocessen online är standard: när du har hittat en önskad produkt, klickar du på knappen “Lägg till i kundvagn”. När du lägger till produkter i vagnen omdirigeras du automatiskt till kundvagnssidan, där du kan granska listan över produkter, uppdatera mängden eller ta bort en eller alla valda produkter. För att lägga till fler produkter i kundvagnen kan du återvända till butiken.

I kundvagnen kan du köpa produkter av Xtakes, såväl som av partners på Xtakes Marketplace. Dessa är grupperade efter vad de säljer.  Under varje produktgrupp hittar du priser och fraktpris, samt eventuell rabatt. Totalpriset är inklusive moms. 

Ja, det kan enkelt du göra. Tryck på det röda krysset bredvid produkten eller produkterna så att den/ de tas bort.

Nej, tyvärr går det inte. Därför ber vi dig att noga tänka igenom vad du vill beställa. Observera att du alltid kan returnera produkten inom 14 dagar, men då betalar du för frakten. 

Nej, det är tyvärr inte möjligt. 

Om du har registrerat dig som kund hos oss, kan du spara produkter på din önskelista. Detta gäller bara om du har lagt till den.

Ja, alla visade priser är inklusive moms. Observera att frakten för olika produkter kan variera, men du kan se detta i din kundvagn när du betalar. 

Ja, allting sker krypterat med högsta säkerhetsnivå. När du beställer hos oss uppger du dina personuppgifter och godkänner samtidigt att vi sparar och använder dessa för att kunna genomföra din beställning. Vi dokumenterar även viss kommunikation som vi har med dig för att kunna ge dig bästa service när vi följer upp beställningar.

Betalning

Du kan betala på följande sätt:

1. Swish

2. Kortbetalning Stripe / PayPal

3. PayPal

Ditt kort debiteras omgående när du genomfört köpet.

Just nu arbetar vi för att komma fram till den bästa lösningen. Mer information laddas upp inom kort. 

Ja, beställningsbekräftelsen vi mejlar dig fungerar både som kvitto och garantibevis.

Leverans

I likhet med de produkter som såldes direkt av Xtakes, visade de produkter som såldes av partners i Xtakes Marketplace realtid lagerinformation såväl som den beräknade ankomsttiden till destinationen för varje lokalitet i Sverige, i händelse av en beställning vid tidpunkten för erbjudandet. De produkter som erbjuds av partnerna i Xtakes Marketplace levereras med t.ex: DHL, DB Schenker, Post Nord, Best, Bring eller Xtakes Delivery.

Har du beställt produkter från olika butiker skickas de i olika försändelser och kan därför komma på olika dagar. Inom 1 – 14, arbetsdagar från beställningsbekräftelsen ska beställningen vara hos dig. Leveranstiden är 1-5 arbetsdagar för produkter som redan är befintliga i Sverige och upp till 14 arbetsdagar för produkter utanför Sverige. För otympliga/tunga produkter kontaktas du inom 5 arbetsdagar från bekräftelsen för att gemensamt bestämma dag för leverans.

Vi mejlar en beställningsbekräftelse till dig med beställningsnummer och information om det du har köpt.

Ja, snart kommer leveransen att även vara tillgänlig i Danmark via Xtakes Danmark. 

Hämtar du inte ut din beställning går paketet tillbaka till oss eller vår partner som outlöst paket. Du debiteras då 250 kronor för alla omkostnader som ett icke-uthämtat paket medför.

Fraktkostnader kan variera men du kommer att se kassasidan för uppdaterade leveranspriser.

Ångerrätt och reklamationer

Om du råkat beställa fel produkt eller bara ångrar ditt köp har du möjlighet att nyttja ångerrätten på 14 dagar (från det att du mottagit leveransen) och returnera produkten. Vi rekommenderar dig att alltid kontakta Xtakes vid returer innan du skickar tillbaka produkten för att undvika att produkter kommer bort. Vid ångrat köp är det du som kund som står för kostnaden för returfrakten.

Hittade du inte svaret på din fråga?

Kontakta oss

Vill du sälja på Xtakes?

Du registrerar dig med några klick

  • Du måste ha ett registrerat företag 
  • Välj ett paket. 
  • Registrera dig!

Lista dina produkter

  • Du kan ladda upp produkter när om helst, var som helst.
  • Du kan koppla ditt erbjudande till redan befintliga produkter.
  • Du kan importera tusentals produkter.
  • Har du inga IT-kunskaper? Vi hjälper dig!

Pengarna hamnar på ditt konto

  • Inga dolda kostnader eller prenumerationer.
  • Hantera beställningar och leveranser direkt från Marketplace-applikationen.
  • Du får pengarna på ditt konto, minus provisionen beroende på paketet du har valt.